06-12-17

Eentje uit de oude doos....

Stenedorpstraat...

20-jaar-verder.300409-ROY-422-.jpg

En nog enkele stenenaars van in de gouden tijd...

Georgette--roysfoto-0391-30-2017.jpg

 

roysfoto stenedorp, weide, laatste groen, laat ons een bloem en wat groen...,

----------------------------------

17-11-14

Toen er nog mannen waren

De lichting voor het Klein Kasteeltje in '64, de foto komt van Rene Hupperts (op M_L_5) Ik op V_L_4, André Devriese op M_L_4, en ..

Wie herkent wie nog uit de oproeping voor het leger.

renehupperdsFoto-1 copy.jpg

29-12-11

Enkele oudere beelden, 1968.

 

Stene dorp foto's van 1968, Huwelijk  Carmel Theuma en Erna Verhaeghe

Genomen vanaf 8mm film naar een cd, afgespeeld op een televisie, en daarvan foto's.
Niet echt de ideale omstandigheden om foto's te verkrijgen, maar beter iets dan niets zeg ik maar.

erna,-carmel-stene-1868,-.jpg

Huwelijk van Erna Verhaeghe en Carmel Theuma. 1968,  Bemerk nog de graven die voor het kerkje St. Anna te stenedorp liggen.

theuma1.jpg

 

Jozef Gesquiere  toen en nog voor zeer lange tijd pastoor te stenedorp, en het doodbrave mens, zuster Madeleine, waar ik ooit nog les van kreeg in de nonnenschool in de stenedorpstraat, hier bij een doop van Mario Theuma  1969.
Zuster Madeleine was een uitermate vriendelijke vrouw, die zich zowat als het moedertje van de kinderen in de school ontpoptte. Streng was ze niet, en ze kreeg evenveel respect als de zusters die dan wel weer met  een harde hand de jonge gastjes in het gareel hielden.
Ik herinner mij zuster Madeleine nog het best, waarschijnlijk omdat zij het meest met kinderen kon omgaan, en hou nog regelmatig even een pauze aan de zijkant van de kerk aan de lomerzijde waar zij, en mederzusters hun laatste rustplaats gekregen hebben.
Ze heeft nu waarschijnlijk als goed mensje een mooie plaats gekregen in het hemelrijk.

 

Melkerij Depoorter Cyriel, stenedorp, Steene 1969, familie verhaeghe,

De melkhoeve van de Familie Cyriel Depoorter en Jeanne Vermeire in de Steense straat, nu de Zilverlaan, en al vele jaren afgebroken.

Verhaeghe stenedorp, steene oostende, zilverlaan, steensestraat stenedorp,

Daarnaast had je het nr 89 waar de Familie Verhaeghe Georges en josephina Zwanepoel woonden, dit huis staat er nu nog altijd, en aan de andere kant , nr 87 is de melkerij hoeve van Maurits Desaever en Fientje (zou volgens lezer Upir moeten zijn; Delphine Deputter. Bedankt), nu ook verdwenen sederd een aantal jaar, waar er een rij nieuwbouwwoningen in de plaats  kwamen..
Toen waren het nog kinderkopjes, met een strook aardeweg als fiets en voetgangerspad, en rondom weiden en landerijen

Kinderkopjes, steensestraat oostende, stenedorp, Boer Desaever maurice, fientje, Skoda auto verhaeghe, 1969 stenedorp,

Perzikenlaan-stene.jpg

Hier nog een beeld van de pas gebouwde huizen van de Kleine Landeigendom, in de Perzikenlaan te Stene, kant Zilverlaan,  bemerk de nog laagliggende weide aan de rechterkant, waar we als kind konen schaatsen en glijden op de grote waterplassen die zich in de winter vormden. deze grote weide was wel ongeveer 1.50 m. dieper dan de straat, en is nadien opgehoopt met aarde om huizen neer te zetten.

__________________________________________

Hieronder de melkerijhoeve van Depoorter, gezien van de achterzijde vanaf de kleine landeigendom huizen, gelegen in de zilverlaan, toen nog de Steensestraat 91.

1-depoorter-hoeve-1.jpg

 

En nog eentje van oud stene in een nieuw jasje.

pastoriehof1.jpg

 

De Oude pastorie, nog met inkomboog. Ik had altijd gedacht dat de nieuwe eigenaar dit mooie uitnodigende stukje arcade, die bijzonder past in het dorpse kader , ooit terug ging plaatsen.
Niet dus, waarschijnlijk bij gebrek aan voeling met het dorp .

Rechts dan de voormalige 'stadsschool' waar nu de chiro in is gevestigd, toen nog met de hovingskes ervoor, en daarnaast het huisje van de familie Cuylle, een piepklein huisje, waar ze in de '60tiger jaren met een groot gezin in woonden.
Toen ging dit nog, allen dicht bijeen, geen gezeur over privacy, en energie voordelig, je kon met een buizestoove en een kitte kolen het volledig huis verwarmen.
Wat een verschil met nu, de villa's moeten nu zo groot, of toch liever nog groter zijn dan de buren, zodat je een have dag moet zoeken voor je een huisgenoot terug kan vinden.

....................................................