16-02-18

De Sanders hoeve

De boerderij van Sanders, tegenaan het dorpsplein gelegen.

Steense tuinen, roysfoto, Oostende Stene, Vlakke land, tuinen van Steene, boerderijen stene, belgium Stene Oostende, Fotografie roy, Roy Verhaeghe fotografie,

Stilaan nadert het einde van de enige nog actieve boerderij in het dorp, van de negental die er waren toen ik kind was.

Zonder de melkboeren bijgerekend.
De Sandershoeve , die al meerdere jaren geleden voor de opvolging van de zoon een hoeve aankocht ergens verweg buiten Stene, zal geintegreerd worden in de aan te leggen Steense tuinen, op de weiden en landerijen.


Met woningen , wandelpaden en agrarische stadstuinen.
Ik heb er boer Odiel met zijn vrouw nog geweten, toen ik kind was in de midden 1950-tiger jaren, ook dat er kinderen, zoals  Jozef Sanders, naar Canada trokken om hun leven daar op te bouwen. 
Terwijl Maurice hier de boerderij verder bewoonde, en zijn ouders verhuizden naar een villa op de steensedijk, net naast de hoeve om te genieten van hun oude dag.

Oostende-stenedorp-3650.jpg

Het kapelletje die aan de ingang van de dreef naar de boerderij hangt, zelden nog te zien in het Belgenland. Jammer, hoort ook bij het erfgoed...

 

De volgende foto's zijn van de familie Sanders, Met toestemming geplaatst door een ver familielid,  Dh. Geert Demuynck .

Bovenste foto is de familie Sanders. Uiterst rechts mijn grootmoeder Maria Sanders. Onderste foto is Maurice met zijn uitgebreid gezin in Canada. Het zijn allemaal boeren geworden. Ondertussen zijn we al een paar generaties verder. Daar zijn ze wel nog heel devoot...!

Dank je wel Geert Demuynck.

familie Sanders-Geert Demuynck.jpg

-------------------------------

Gepost door ROY V. in Steense verhalen | Permalink | Commentaren (0) | | | |  Facebook

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.