27-09-10

Oproep: Gezocht

Tijdens wereld oorlog één zou een zekere Alexis Meereman een bewoner van stene zijn leven gered hebben tijdens die oorlog.

Ook zou er tot ongeveer 1970 of langer een foto te zien geweest zijn in een zaaltje van een cafe, met daarop de afbeelding van enkele soldaten, met de bewuste redder van toen.

Ik geef hierbij nog even de mails van de familie van de bewuste soldaat mee, als je soms informatie over deze zaak hebt, dan zou het mooi zijn als je dit laat weten aan de heemkundige kring van Stenedorp, of een mailtje naar deze blog.
Met dank.
________________________________________________________________

Via de heemkring van Oostende de plate ben ik bij u terecht gekomen met de vraag of u mij kan verder helpen bij het opzoeken van de namen van de oudstrijders uit wereld oorlog een afkomstig uit stene zowel de gesneuvelden maar in het bijzonder degenen die het hebben overleefd.

En dit in verband met een familie lid van mij die volgens de verhalen van oudere familie leden iemand van stene zou hebben gered en dit ten koste van zijn eigen leven.In dit verband zou er ergens in stene jaren een foto moeten gehangen hebben in een cafe-eethuis waarop ons familie lid zou hebben gestaan.

Bij deze zou ik het enorm waarderen wanneer u ook maar de minste informatie hebt of eventueel iemand weet die me verder kan helpen.

Bij voorbaat bedankt voor de gedane moeite.

En nog dit;

De naam van mijn familielid is meereman alexis uit haaltert (bij aalst) en soldaat bij het 1 regiment grenadiers en gesneuveld in steenstraete op 24 april 1915.

Maar wat betreft de desbetreffende horeca zaak uit stene betreft is dit een cafe restaurant met vermoedelijk ook een kleine zaal aan waar ook na een begrafenis een maaltijd werd opgediend dit alles weet ik nog van een familielid die daar soms kwam als hij in de buurt was voor zijn werk spijtig genoeg is hij al een paar jaar overleden .

Maar het cafe bestond zeker nog in de jaren 1970-80 zo zou hij indertijd die bewuste foto hebben ondekt als ook het verhaal rond die bewuste foto.Het zou gaan om een foto waarop twee of meerdere soldaten waren afgebeeld en ons familielid zou omkaderd geweest zijn met een zwart lintje als teken van zijn overlijden.

Ziehier in het kort het verhaal.
Vriendelijke groeten.

 Hunninck geert

 

 

 

Gepost door ROY V. in Berichten | Permalink | Commentaren (0) | | | |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.