28-04-10

Cultuurmarkt op het cardynplein.

Medegedeeld

Stene/Nieuwe Stad, 21 mei van 14.00 tot 21.00 uur
Locatie: Cardynplein

Op vrijdag zetten we hier een heus feestweekend in! De cultuurmarkt is een aanloop voor de jaarlijkse wijkfeesten van Feestcomité Oud Stene.
De vrijwilligersploeg wil op die manier een uitwisseling krijgen van de buurten Nieuwe Stad en Stene dorp.

Op vrijdag kan je genieten van authentieke videoclips van de jongeren van de Nieuwe Stad, kan je Ensor maskers schilderen, zijn er demonstraties en optredens!
Dienstencentrum De Blomme organiseert daarbij een heuse Ostendsche dag: wil jij een wedstrijdje garnaalpellen winnen? Of wil je gewoon meer info over wie er allemaal actief is op Stene?
Kom gewoon naar de Ostendsche dag, de cultuurmarkt en de feesten op Stene!

Tem 15u30 podiumacts in De Blomme, daarna buiten op het Cardynplein.
Wat het juist zal zijn blijft nog even een verrassing !

New Nordstar Band lokt het volk van Oud Stene naar de Nieuwe Stad en omgekeerd!
 
Carmen Van Puyenbroeck
Wijkwerking Oostende Cultuurstad 2010
 

21-04-10

Dierenrijk op stene

 

Zodra je iets in de schorre gaat zie je hier en daar al een variatie aan dieren, nu veel meer dan vroeger, toen er nog geen sprake was van geboorte en stadsrand bos.

IMG_9674_filtered

 

eenden-onbekend

 

IMG_9800

 

IMG_9807

 

IMG_9822

 

IMG_9828-

 

IMG_9843

 

IMG_9849

 

IMG_9857

 

IMG_9863

 

IMG_9870

 

IMG_9875

 

IMG_9883

 

IMG_9885

 

IMG_9908

 

IMG_9929.B2

 

IMG_9930

 

En nog meer, maar die kon ik niet pakken met mijn lens, die is ietsje te kort om de verder af vogels te fotograferen.
18-04-10

Avond over Stenedorp

Fijn stof en vliegtuigen.

Ik had gehoord op het nieuws dat er prachtige zonsondergangen zouden te zien zijn door het vele stof die in de lucht zit door een vulkaan die terug actief geworden is op ijsland.
Ijsland is een groot vulkaangebied, die al meerdere uitbarstingen kende waarvan de grootste wel van 1783 was.
Toen spoog de laki vulkaan bijna een jaar stof en as uit , door de giftige gassen stierven vele duizenden mensen de dieren, en verder in Europa kregen ze zure regen , as en gif op hun dak zodat ook daar nog meer doden vielen.
Nadien kwam er meer dan een jaar minder zon door het stof en daalde de temperatuur , zodat het nog tot in de zomer vroor en sneeuwde, met slechte oogsten en hongersnood tot gevolg.

Ik denk niet dat het hier meer rood was dan op sommige andere ideale avonden, maar wat wel sterk opviel, nergens condenssporen van vliegtuigen te zien, door het vliegverbod, een zuivere hemel zeg maar, net zoals ik als snotneus , liggend in de weide keek naar de hemelsblauwe lucht, toen zag je die 'strepen' ook niet.

Het algemeen vliegverbod is er gekomen na een incident in 1989 met een Nederlandse Boeing die door een aswolk was gevlogen, en zware schade opliep, zelfs de vier motoren waren uitgevallen, waarvan er 2, die met veel geluk terug opgestart konen worden na een viertal km naar beneden te zijn gevallen, en zo buiten de wolk terecht kwamen.
De ramen waren net alsof ze bewerkt waren met schuurpapier, Ook de wanden waren aangetast
Vliegtuigmotoren moeten zuurstof krijgen om te werken, en in die vulkaanwolken is door de dichtheid, en giftig gas, geen zuurstof meer aanwezig.

IMG_9585.gistel

 

IMG_9584.B3

 

IMG_9586B3

 

IMG_9620.B3

 

IMG_9632.B2

 

Ik had een mooi plaatsje gekozen met een weids uitzicht, en na de shoot , toen het al redelijk frisjes werd, ben ik nog even op het lichtje afgegaan die ik ergens in de verte zag branden.
Dat was dan bij happy dogs, waar ik enkele toffe mensen ontmoette, Eddy en Jean Pierre, zeg maar de harde kern van deze hondenclub, De JP is daar instructeur bij de club en honden zijn zijn leven als ik het zo kon beoordelen.
Ik kom daar af en toe wel eens een fotoke schieten, maar was er nog nooit toe gekomen daar eens binnen te wippen, want met mijn karretje ben je soms niet overal welkom, maar daar was het zeker geen probleem voor de dames en  heren van de Happy dogs, de naam zegt het al...