19-01-08

Stene nu

 

Enkele zichtjes uit het stene van nu, op januari 2008

 64O120082

 

Een panorama van het schorre, net over het geboortebos te stenedorp die je gedeeltelijk hieronder kan zien.

64O12008.-067

 

eeuwenoude.schuur

De eeuwenoude schuur van hoeve de Peperbusse, die nu merkbaar snel in verval komt.

steensedijkroy

Het eind op de steensedijk, tegenaan de hobbytuintjes en de oude duitse oorlogs bunkers die daar nog staan.   Het open gedeelte vòòr de rij huizen zal ook niet lang een akker meer blijven, nadat er al een aantal sociale woningen in 2007 op een deel daar gebouwd werden.

Een van deze bunkers,gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog door de duitsers, nu een speelterrein voor de jonge gasten, hier zich aan het vermaken met voetzoekers , die ze laten ontploffen in de luchtschachten.

020108-008

En in alle stilte  veranderd stene , nu ook in de zilverlaan, waar het oud hoevetje van Tuur Deputter of boudenghen al tegen de vlakte ligt, klaar voor weer iets minder oud dorpsgezicht.

020108-002

En in alle stilte  veranderd stene, nu ook in de zilverlaan, waar het oud hoevetje van Tuurtje putter of boudenghen al tegen de vlakte ligt, klaar voor weer ietsje minder een oud dorpsgezicht.

Hier enkele beelden van het bewuste hoevetje, het was stilaan in verval komen te staan, maar al bij al jammer dat deze plaats binnenkort wordt ingenomen door nieuwbouw, zonder rekening te houden met het dorpse karakter van het op enkele meters gelegen beschermd dorpsgezicht.

*Met dank aan Laurenzo T. voor de beelden.*

tuur-putter1-kopie-4

tuur-putter2-kopie

tuur-putter11

Met de kraan wordt in enkele uren een eind gemaakt aan een stukje oud Stenedorp.
tuur-putter7

Bij de oude foto's van stenedorp kan je ook een foto van het hoevetje zien KLIK op de link hier, en scrol naar beneden> http://stenedorpalbum.skynetblogs.be/category/1034824/1/A+%29+++++++Oude+foto%27s+over+stenedorp+---------------------++

17-01-08

.

.

 

 

Gepost door ROY V. in Berichten | Permalink | Commentaren (2) | | | |  Facebook

15-01-08

serie Fa. Dejonghe

 

 Enkele foto's van de familie Dejonghe , Stene,  hoge barriere, Oostende

Hier een zeldzaam beeld van Arthur Dejonghe in het begin van de vorige eeuw, toen met de hondenkar de melk deur een deur werd geleverd.

artuur-dejonghe2

 

De zoon André gebruikte al een triporteur, zoals een bakfiets toen noemde in deze streek, hier te zien in een of andere  optocht , en daarna gebruikten ze de paarden melkkoets.

and.dejonghe

 

a.dejonghe

Nog later werd er overgeschakeld naar koetsenvervoer voor de toeristen, en waar zook ijn vrouwtje Irene toen ook al haar mannetje stond.

koets.a.dejonghe

irene-dejonghe

 

postkaart-dejonghe

 

Toen kreeg iedere toerist die een ritje maakte vanaf de zeedijk, door de stad Oostende, er nog een postkaartje bovenop.

Nog later deden ze ook taxivervoer in de St. jansstraat te Oostende, het was de tijd van de grote amerikaanse slee's, die door elke respectable taxidriver werd gebruikt.

andre-dejonghe

 

Ook nog een schoolfoto van de jonge André Dejonghe met de volledige klas.   Misschien dat er wel bezoekers aan deze site , zichzelf nog herkennen

school
Met dank aan Carmel en Erna voor de foto's.