19-01-08

Stene nu

 

Enkele zichtjes uit het stene van nu, op januari 2008

 64O120082

 

Een panorama van het schorre, net over het geboortebos te stenedorp die je gedeeltelijk hieronder kan zien.

64O12008.-067

 

eeuwenoude.schuur

De eeuwenoude schuur van hoeve de Peperbusse, die nu merkbaar snel in verval komt.

steensedijkroy

Het eind op de steensedijk, tegenaan de hobbytuintjes en de oude duitse oorlogs bunkers die daar nog staan.   Het open gedeelte vòòr de rij huizen zal ook niet lang een akker meer blijven, nadat er al een aantal sociale woningen in 2007 op een deel daar gebouwd werden.

Een van deze bunkers,gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog door de duitsers, nu een speelterrein voor de jonge gasten, hier zich aan het vermaken met voetzoekers , die ze laten ontploffen in de luchtschachten.

020108-008

En in alle stilte  veranderd stene , nu ook in de zilverlaan, waar het oud hoevetje van Tuur Deputter of boudenghen al tegen de vlakte ligt, klaar voor weer iets minder oud dorpsgezicht.

020108-002

En in alle stilte  veranderd stene, nu ook in de zilverlaan, waar het oud hoevetje van Tuurtje putter of boudenghen al tegen de vlakte ligt, klaar voor weer ietsje minder een oud dorpsgezicht.

Hier enkele beelden van het bewuste hoevetje, het was stilaan in verval komen te staan, maar al bij al jammer dat deze plaats binnenkort wordt ingenomen door nieuwbouw, zonder rekening te houden met het dorpse karakter van het op enkele meters gelegen beschermd dorpsgezicht.

*Met dank aan Laurenzo T. voor de beelden.*

tuur-putter1-kopie-4

tuur-putter2-kopie

tuur-putter11

Met de kraan wordt in enkele uren een eind gemaakt aan een stukje oud Stenedorp.
tuur-putter7

Bij de oude foto's van stenedorp kan je ook een foto van het hoevetje zien KLIK op de link hier, en scrol naar beneden> http://stenedorpalbum.skynetblogs.be/category/1034824/1/A+%29+++++++Oude+foto%27s+over+stenedorp+---------------------++

Commentaren

wat jammer.......... Allé zeg, is dit nu ook weg, wat jammer, terug een aanslag op het dorp,die het dorpse nog meer verliest, gewoon een wijk aan het worden, niet meer, niet minder.

Gepost door: Eddy | 24-01-08

Reageren op dit commentaar

on ver hete lijk zo veel herineringen zijn er achter gebleven in dat huis die tijd ver heet ik nooit van wege thuurtje putter zijn kleinzoon boudengen johan

Gepost door: johanboudengen | 26-02-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.